Hulp voor familie en vrienden van verslaafden

Organisaties voor familie en vrienden

Voor vaders, moeders, broers, zussen en goede vrienden van verslaafden zijn er verschillende mogelijkheden om een luisterend oor, praktische adviezen of verdergaande hulp te vinden.

Een aantal instellingen in de regio met speciale programma’s voor familieleden zijn:

Een speciale website voor familieleden vindt u op: www.verslaafdaanjou.nl
In de regio is een groep van familieleden actief: www.al-anon.nl

In Nijkerk is Moedige Moeders Nijkerk actief: www.moedigemoedersnijkerk.nl

moedigemoeders

Vaak maakt de verslaving van één gezinslid het leven van andere gezinsleden bijzonder moeilijk. Het onderlinge vertrouwen wordt zeer zwaar op de proef gesteld. En als de verslaafde zich niet wil laten behandelen, dan wordt het voor de andere familieleden nog moeilijker. Ze zien dat het met het leven van hun kind, of juist hun vader, snel bergafwaarts gaat, en er is niets dat helpt.

Het advies is dan: zoek hulp voor u zelf. U kunt daarvoor terecht bij verschillende instellingen voor verslavingszorg. Maar ook kunt u terecht bij organisaties van familieleden van verslaafden.

Een goede eerste stap kan zijn om eerst advies te vragen bij een lid van het gebiedsteam bij u in de buurt.