Interactieve avond in Fluor Amersfoort

Geen drugs, geen alcohol en niet roken voor je 18e , alle ouders willen het beste voor hun kinderen. Maar hoe pak je dat aan in 2022? Op 16 mei gaan ouders in gesprek met professionals. Acteurs zetten de dagelijkse realiteit die ouders tegenkomen geloofwaardig neer. Ouders die op 16 mei niet kunnen en ouders die liever online in gesprek zijn kunnen op 19 mei meedoen aan het gesprek over verslavende middelen en opvoeden.

Dilemma’s

Als een kind 16 is, dan kom en ouders soms voor lastige vragen te staan: ‘Ik wil niet dat ze alcohol of drugs gaan gebruiken, maar ik wil al helemaal niet dat ze alcohol of drugs nemen zonder dat ik daar als ouder eet van hebt.’ Of: ‘Alle vrienden van mijn dochter drinken alcohol, ze hoort er niet bij als ze niet meedoet.’

Antwoord op maat

Een antwoord op die vragen is niet zo één twee drie te geven. Het hangt samen met hoe ouders gewend zijn om op te voeden en wat hun kinderen kunnen. Het ene kind zal meer kaders nodig hebben en het andere meer ruimte. Op de bijeenkomst op 16 mei is er wat dat betreft voor alle ouders iets te halen.

Hoofdlijnen

Hoewel iedere ouder en ieder kind uniek is, zijn er wel een paar hoofdlijnen aan te geven voor de mensen die niet naar de bijeenkomt kunnen gaan. Onderzoek onder 23 jarigen wijst uit dat die jongvolwassen minder vaak en minder veel alcohol drinken of drugs gebruiken als hun ouders ‘streng’ waren toen zij puber waren, terwijl 23 jarigen met ouders die ‘gemakkelijk’ waren meer en vaker middelen gebruiken. Een andere succesfactor is: in gesprek blijven. Pubers maken fouten, ouders zorgen dat er een goed gesprek mogelijk blijft.

Meer informatie

Om deel te nemen aan de avond klik op:
https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=VuLLSIFfYEGhDORbuZSVU3AG9aNK_WtGn09RL3S6zjpUOURQRlJXM0VHRlhIV1IzMlVaWllEVDlYRiQlQCN0PWcu

Meer informatie over opvoeden met alcohol en drugs:
https://www.drugsinfo.nl/opvoeding