Hulp in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken

Hulp in Nijkerk en omgeving

Nijkerk heeft vier gebiedsteams:

 • Paasbos
 • Hoevelaken
 • Corlaer/Nijkerkerveen
 • Centrum

Onderstaande mensen uit die gebiedsteams kunnen u adviseren over drugs en alcoholgebruik:

Lianne van Egmond

Werkzaam op: Maandag, dinsdag & donderdag

l.vanegmond@gtnijkerk.nl
06 12 989 357

Lianne van Egmond  

Lianne werkt sinds 1 januari 2015 voor het gebiedsteam Hoevelaken. Daarvoor werkte ze in een kliniek voor mensen met een dubbele diagnose: verslaving en psychische problemen. Zij neemt dus veel kennis mee over de gevolgen van drugsgebruik. Zij kent de mogelijkheden die de verslavingszorg biedt.

 “Ik krijg veel vragen van ouders over alcohol en drugs. Gelukkig kan ik in de meeste gevallen mensen helpen met wat praktische tips. Maar soms zijn er ook mensen die ik echt moet doorverwijzen naar de drugshulpverlening.  Ik help hen dan om ook echt een goede plek te vinden.”

Kristel Kreijne
Werkzaam op: Maandag & dinsdag

k.kreijne@gtnijkerk.nl
06-20552218

Kristel Kreijne

Kristel Kreijne werkt sinds eind 2014 in Gebiedsteam Centrum. Jarenlange ervaring in de jeugdzorg, gehandicaptenzorg en gezinsbegeleiding heeft haar een goed beeld gegeven van waar mensen tegenaan kunnen lopen. Verslaving gaat vaak samen met psychische problemen of praktische problemen thuis, op school of op het werk. Oorzaak en gevolg lopen door elkaar en lijken dan vaak een onontwarbare kluwen. Het ontwarren van die knopen begint bij de moed te hebben om te praten.

“Vertel eerst je verhaal maar eens, dat kan al flink opluchten. Dan kijken we daarna samen verder of je hulp nodig hebt en zo ja, wat dan voor jou het meest passend is.”

Jonna Wiertsema

j.wiertsema@gtnijkerk.nl
06-83268792

Werkzaam op: Dinsdag, woensdagmiddag, donderdag en vrijdag

Jonna Wiertsema

Jonna Wiertsema werkt sinds 2015 voor het gebiedsteam in Nijkerk. Zij is voor het team Paasbos de specialist voor alcohol- en drugsvragen. Jonna heeft acht jaar ervaring in het werken met jonge mensen, die hulp vragen om hun leven op de rit te krijgen. Vaak gaat het om mensen die tegelijkertijd meerdere problemen het hoofd moeten bieden.

“Het het ene probleem roept dan het andere op. Dat is niks om je voor te schamen, maar in je eentje is het moeilijk om stap voor stap alles weer op orde te krijgen. “

Kenmerkend voor haar manier van werken is haar grote gedrevenheid.


“Ik wil met jongeren oplossingen realiseren, desnoods buiten de bestaande paden.”

Esther van der Hof

Jan Bijsterbosch

j.bijsterbosch@gtnijkerk.nl
06-83003219

Werkzaam op: Maandag, dinsdag donderdag en vrijdag

Jan Bijsterbosch

Jan is een oude rot in het vak, hij werkt sinds 1981 in de zorg. Jan is geboren in 1960 en heeft twee kinderen die inmiddels bij de jong volwassenen horen.
Hij heeft veel gewerkt met mensen met een lichte verstandelijke beperking, zowel in de behandeling als bij de ondersteuning voor wonen en werken (jobcoach).
Woonruimte en werk is voor mensen met een verslaving vaak een probleem. Voor Jan is het een uitdaging om die mensen hierbij te begeleiden.


“Als alcohol- of drugsgebruik uit de hand loopt, kunnen de spanningen flink oplopen. Dan is het goed dat er iemand meekijkt met een nuchtere blik.”

Contact opnemen

  Voor hulp in Nijkerk

  Lianne van Egmond
  06-12989357

  Kristel Kreijne
  06-20552218

  Jonna Wiertsema
  06-83569322

  Jan Bjsterbosch
  06-83003219

  Volg het op Facebook

  Like de facebookpagina en volg de berichten over drugs en alcohol in nijkerk.