Hulp in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken

Hulp in Nijkerk en omgeving

Onderstaande medewerkers uit de gebiedsteams kunnen u adviseren over drugs- en alcoholgebruik, zij werken vanuit het gemeentehuis:

Lianne van Egmond

Lianne werkt sinds 1 januari 2015 voor het gebiedsteam. Daarvoor werkte ze in een kliniek voor mensen met een dubbele diagnose: verslaving en psychische problemen. Zij neemt dus veel kennis mee over de gevolgen van drugsgebruik. Zij kent de mogelijkheden die de verslavingszorg biedt.

“Ik krijg veel vragen van ouders over alcohol en drugs. Gelukkig kan ik in de meeste gevallen mensen helpen met wat praktische tips. Maar soms zijn er ook mensen die ik echt moet doorverwijzen naar de drugshulpverlening. Ik help hen dan om ook echt een goede plek te vinden.”

Lianne van Egmond
Werkzaam op: Maandag, dinsdag & donderdag

E-mail: l.vanegmond@gtnijkerk.nl

Kristel Kreijne

Kristel Kreijne werkt sinds eind 2014 voor het gebiedsteam. Jarenlange ervaring in de jeugdzorg, gehandicaptenzorg en gezinsbegeleiding heeft haar een goed beeld gegeven van waar mensen tegenaan kunnen lopen. Verslaving gaat vaak samen met psychische problemen of praktische problemen thuis, op school of op het werk. Oorzaak en gevolg lopen door elkaar en lijken dan vaak een onontwarbare kluwen. Het ontwarren van die knopen begint bij de moed te hebben om te praten.

“Vertel eerst je verhaal maar eens, dat kan al flink opluchten. Dan kijken we daarna samen verder of je hulp nodig hebt en zo ja, wat dan voor jou het meest passend is.

Kristel Kreijne
Werkzaam op: Maandag & dinsdag

E-mail: k.kreijne@gtnijkerk.nl
Telefoon: 06-20552218

Esther van den Hof

Esther woont als ruim 30 haar in de gemeente Nijkerk en werkt sinds 2017 voor de gebiedsteams in Nijkerk. Esther heeft gewerkt met mensen van zes tot en met zestig jaar. Ze werkte zowel met individuele cliënten als met gezinnen. Naast een stevige praktijkervaring heeft Esther aan Hogeschool Windesheim een opleiding gevolgd tot GGZ agoog en heeft ze zich langs deze weg verdiept in hulp voor mensen wiens alcohol- of drugsgebruik uit de hand is gelopen.

“Respect voor degene die hulp vraagt is in mijn werk heel belangrijk. Als je iemand helpt met verhuizen ga je hem ook niet vertellen hoe hij zijn woonkamer moet inrichten. Dus als iemand hulp vraagt bij een drugsprobleem, dan zorg ik ook dat iemand zich serieus genomen voelt, ik neem niet de regie over.”

Esther van dan Hof
Werkzaam op: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

E-mail: e.vandenhof@gtnijkerk.nl
Telefoon: 06 -41803626

Esther van der Hof

Jan Bijsterbosch

Jan is een oude rot in het vak, hij werkt sinds 1981 in de zorg. Jan is geboren in 1960 en heeft twee kinderen die inmiddels bij de jong volwassenen horen. Hij heeft veel gewerkt met mensen met een lichte verstandelijke beperking, zowel in de behandeling als bij de ondersteuning voor wonen en werken (jobcoach). Woonruimte en werk is voor mensen met een verslaving vaak een probleem. Voor Jan is het een uitdaging om die mensen hierbij te begeleiden.

“Als alcohol- of drugsgebruik uit de hand loopt, kunnen de spanningen flink oplopen. Dan is het goed dat er iemand meekijkt met een nuchtere blik.”

Jan Bijsterbosch
Werkzaam op: Maandag, dinsdag donderdag en vrijdag

E-mail: j.bijsterbosch@gtnijkerk.nl