Hulp in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken

Hulp in Nijkerk en omgeving

Nijkerk heeft vier gebiedsteams:

  • Paasbos
  • Hoevelaken
  • Corlaer/Nijkerkerveen
  • Centrum

Onderstaande mensen uit die gebiedsteams kunnen u adviseren over drugs en alcoholgebruik:

Lianne van Egmond

Werkzaam op: Maandag, dinsdag & donderdag

l.vanegmond@gtnijkerk.nl
06 12 989 357

Lianne van Egmond  

Lianne werkt sinds 1 januari 2015 voor het gebiedsteam Hoevelaken. Daarvoor werkte ze als verpleegkundige in een kliniek voor mensen met een dubbele diagnose: verslaving en psychische problemen. Zij neemt dus veel kennis mee over de gevolgen van drugsgebruik. Zij kent de mogelijkheden die de verslavingszorg biedt.

 “Ik krijg veel vragen van ouders over alcohol en drugs. Gelukkig kan ik in de meeste gevallen mensen helpen met wat praktische tips. Maar soms zijn er ook mensen die ik echt moet doorverwijzen naar de drugshulpverlening.  Ik help hen dan om ook echt een goede plek te vinden.”

Kristel Kreijne
Werkzaam op: Maandag & dinsdag

k.kreijne@gtnijkerk.nl
06-20552218

Kristel Kreijne

Kristel Kreijne werkt sinds eind 2014 in Gebiedsteam Centrum. Jarenlange ervaring in de jeugdzorg, gehandicaptenzorg en gezinsbegeleiding heeft haar een goed beeld gegeven van waar mensen tegenaan kunnen lopen. Verslaving gaat vaak samen met psychische problemen of praktische problemen thuis, op school of op het werk. Oorzaak en gevolg lopen door elkaar en lijken dan vaak een onontwarbare kluwen. Het ontwarren van die knopen begint bij de moed te hebben om te praten.

“Vertel eerst je verhaal maar eens, dat kan al flink opluchten. Dan kijken we daarna samen verder of je hulp nodig hebt en zo ja, wat dan voor jou het meest passend is.”

Jonna Wiertsema

j.wiertsema@gtnijkerk.nl
06-83569322

Werkzaam op: Dinsdag, woensdagmiddag, donderdag en vrijdag

Jonna Wiertsema

Jonna Wiertsema werkt sinds 2015 voor het gebiedsteam in Nijkerk. Zij is voor het team Paasbos de specialist voor alcohol- en drugsvragen. Jonna heeft acht jaar ervaring in het werken met jonge mensen, die hulp vragen om hun leven op de rit te krijgen. Vaak gaat het om mensen die tegelijkertijd meerdere problemen het hoofd moeten bieden.

“Het het ene probleem roept dan het andere op. Dat is niks om je voor te schamen, maar in je eentje is het moeilijk om stap voor stap alles weer op orde te krijgen. “

Kenmerkend voor haar manier van werken is haar grote gedrevenheid.


“Ik wil met jongeren oplossingen realiseren, desnoods buiten de bestaande paden.”

Esther van der Hof

Esther van den Hof

e.vandenhof@gtnijkerk.nl
06 -41803626

Werkzaam op: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Esther van den Hof

Esther woont als ruim 30 jaar in de gemeente Nijkerk en werkt sinds 2017 voor de gebiedsteams in Nijkerk. Zij is de specialist op het gebied van alcohol en drugs voor Corlaer en Nijkerkerveen. Esther heeft gewerkt met mensen van zes tot en met zestig jaar. Ze werkte zowel met individuele cliënten als met gezinnen. Naast een stevige praktijkervaring heeft Esther aan Hogeschool Windesheim een opleiding gevolgd tot GGZ agoog en heeft ze zich langs deze weg verdiept in hulp voor mensen wiens alcohol- of drugsgebruik uit de hand is gelopen.


“Respect voor degene die hulp vraagt is in mijn werk heel belangrijk. Als je iemand helpt met verhuizen ga je hem ook niet vertellen hoe hij zijn woonkamer moet inrichten. Dus als iemand hulp vraagt bij een drugsprobleem, dan zorg ik ook dat iemand zich serieus genomen voelt, ik neem niet de regie over.”