Heb ik hulp nodig bij de verslaving van mijn kind?

“Ik zie mijn kind met drugs, ik zie dat zijn schoolresultaten er onder lijden.”
“Mijn dochter komt nu al voor de derde keer stomdronken thuis.”

“Drugsgebruik maakt mijn zoon kapot.”

Om te bepalen of u hulp nodig heeft kunt u de volgende acties ondernemen.

• Overleg met vrienden of familie
  • Bel een deskundige
  • Ga naar een voorlichtingsavond
  • Bespreek het met uw huisarts
  • Een test invullen via internet

Het is lastig om te bepalen wat precies het goede moment is om hulp te vragen, zeker als het om uw eigen kinderen gaat. Is een keer cannabis gebruiken erg? Is ieder weekend XTC gebruiken op een feest riskant? Die vragen zijn niet zomaar te beantwoorden. Alles hangt af van de invloed die het gebruik heeft op u of uw kind. Even ruggespraak houden met iemand anders  is dan een goed idee.

In Nijkerk zijn daarvoor speciaal aangewezen personen.. Zij hebben ervaring met drugsgebruikende jongeren. Zij luisteren naar uw verhaal, geven praktische tips en adviseren om wel of geen hulp in te schakelen. Zij kennen de weg in de drugshulpverlening.

Even testen

Er zijn korte testjes om te kijken of u hulp zou moeten vragen voor u of voor uw kind. Er zijn gebruikstesten voor: Alcohol, Cannabis (wiet en hasj), Cocaïne, Speed, Slaap- en kalmeringsmiddelen, Gokken, Online, Gamen, Tabak, GHB en Xtc (MDMA).

Test het hier: Gebruikstesten Jellinek

Voor hulp in Nijkerk

Lianne van Egmond

Kristel Kreijne
    06-20552218

Jonna Wiertsema

Jan Bjsterbosch

Volg het op Facebook

Like de facebookpagina en volg de berichten over drugs en alcohol in nijkerk.